Golsfjellet

Det familievennlige fjellet

Golsfjellet er fjellplatået mellom Hallingdal i sør, Hemsedal i vest og Valdres i nord og øst.

Området ligger mellom 800 – 1296 meter over havet, der Nystølvarden er det høyeste punktet.

Over Golsfjellet går fylkesvei 51 mellom Gol i Hallingdal og Leira i Valdres.

Golsfjellet har utviklet seg som reisemål gjennom generasjoner av gjestfrihet, hardt arbeid og fremtidsrettet innsats.

I dag fremstår Golsfjellet som et anerkjent reisemål for familier fra både inn- og utland. Hit kommer gjestene både for å nyte aktive og avslappende dager.

På grunn av det duvende og åpne terrenget, kan både liten og stor finne utfordringer som passer deres nivå. Derfor har vi valgt å kalle Golsfjellet for det familievennlige fjellet.

Dette er også noe vi tar hensyn til når vi utvikler eksisterende og nye opplevelser både i naturen og hos den enkelte reiselivsbedriften. Vårt mål er at hele familien skal finne utfordringer, opplevelser og gode minner på Golsfjellet.

Golsfjellet. Det familievennlige fjellet. Langrenn. Ski. Hallingdal, Gol, Valdres, Hemsedal.
Golsfjellet, det familievennlige fjellet. Hallingdal. Valdres. Hemsedal.

Visit Golsfjellet SA og Golsfjellet Utmarkslag AS

Visit Golsfjellet SA

Visit Golsfjellet SA er et selskap som jobber med markedsføring og produktutvikling av reiselivsrelaterte opplevelser på Golsfjellet.

Organisasjonen er et samarbeid mellom Golsfjellet utmarkslag, Gol IL, Oset Høyfjellshotell, Storefjell Resort Hotel, Kamben Høyfjellshotell og Golsfjell Fjellstue.

Golsfjellet Utmarkslag AS

Golsfjellet Utmarkslag er en medlemsorganisasjon for grunneiere på Golsfjellet. Formålet er å ivareta medlemmenes interesser gjennom å utvikle og forvalte ressursene på Golsfjellet til det beste for alle som oppholder seg på fjellet.

Utmarkslaget skal arbeide for utvikling og drift av fellesgoder og tiltak som er nødvendig for å utvikle fjellet som landbruks- og reiselivsområde. Utmarkslaget skal være pådriver for næringsutvkling der både reiselivs- og landbruksinteresser blir ivaretatt, og som bygger på hensyn til tradisjon, miljø, landbruk og reiseliv.

Den mest synlige aktiviteten som drives gjennom utmarkslaget er skilting, utvikling og drift av skiløyper, turstier, sykkelveier osv på Golsfjellet.

Styret i Golsfjellet Utmarkslag AS består av:

  • Svein L Solhjell (Leder), e-post: svein.solhjell@gmail.com
  • Bjørn Wilhelm Ransedokken
  • Ivar Bjørnebråten
  • Magne Øynebråten
  • Arne Nibstad
Sommerkart Golsfjellet, Gol, Hallingdal, Valdres, Hemsedal. Turstier, fiskevann, sykkel, sykling, stisykling, stolpejakten.
Fotturer, fjellturer, vandring, stolpejakten, geocaching, Golsfjellet, Hemsedal, Valdres, Hallingdal, Gol. Foto: Cathrine Dokken, Storefjell

Dyr på beite – Gol Beitelag SA

Merking av dyr på utmarksbeite i Gol

Hver sommer slippes ca 4 200 sau og 50 storfe på utmarksbeite i Gol kommune. Gjennom Gol beitelag SA samarbeider alle bøndene om tilsyn og sank. Alle dyr har øremerker for identifikasjon. Ved bruk av forskjellige fargekombinasjoner skiller bøndene sine dyr i fra de andre.

I tillegg til øremerkefarge er det preget inn navn og telefonnummer i øremerkene. Se derfor både på innsiden og utsiden av merket etter informasjon. Vi håper dette bidrar til mindre «etterforskning» for å finne riktig dyreeier.

På siden www.golbeitelag.no finner du mer informasjon om de ulike beiteområdene, samt hvordan du finner ut hvem sine dyr som ferdes hvor.

Beiteområder

Utmarksområdene i Gol kommune hvor det slippes dyr på beite er delt inn i fem sankeområder.

Selv om dyrene er sluppet i et område kan de trekke over lengre avstander, så man kan treffe på dyr i andre områder. Det kan derfor være lurt å se igjennom hele lista på www.golbeitelag.no for å finne den aktuelle eieren av dyret.

Sau på beite på Golsfjellet.
Kalv, ku, kyr, sau, dyr på beite - Golsfjellet i Hallingdal.

Hvor er Golsfjellet?

Klikk på knappen for «veibeskrivelse» øverst til venstre i kartet, skriv inn ditt avreisested og få veibeskrivelsen på skjermen.

Storefjell Resort Hotel er valgt som reisemål, fordi hotellet ligger så å si midt på Golsfjellet.

Del denne siden, velg delingsarena her: