Einarsetrunden – 12,6 km

  • Grusvei: ca 9 km
  • Sti: ca 3,5 km
  • Laveste punkt: 847 moh
  • Høyeste punkt: 1027 moh
  • Total stigning: ca 230 m
  • Egnet for sykkeltralle: Ja
  • Gradering: Blå (lett)
  • Merking skilt og kart: (E)
  • Servering: Storefjell, Kamben

Turen er tilgjengelig i følgende apper:

Trailguide - din veiviser til de beste flytstiene. Stisykling.

Trailguide

Einarsetrunden er en trivelig tur på stier og fjellvei. Markblomster, fuglekvitter og fine utsiktspunkt er noe av det du finner langs veien på denne runden. Bruk god tid og kos deg i  fjellnaturen.

Dette er turen som er fin å ta med de yngste syklistene på. Fra Kamben sykler du opp bakkene videre fra hotellet, forbi Røde Kors hytta og ut Kambegutu.

Du er snart ute i veien retning Storefjell og følger denne et lite stykke før det er merket til venstre og Einarset. Her kommer du snart inn på en fin flytsti, som du sykler videre. Den er morsom å sykle på der den svinger seg småkupert i terrenget.

Du kommer til grillhytta, som er et fint sted for et pust i bakken. Stien fortsetter videre til du møter en smal fjellvei, som tar deg videre. Du passerer Turkuppmyre og idylliske setre. Ta deg tid til å nyte utsikten, det er litt ”Soria Moria ” i dette området. Du ser Hallingskarvet og fine fjellområder mot sør.

Når du kommer ut på neste vei, tar du til venstre. Det bærer nedover, så litt opp igjen før setergrenda Skutuset dukker opp. På nytt venter utsikt, både til blomsterenger langs veien og Nystølfjellet der fremme mot horisonten. Kanskje ser du en elegant trane på din vei, de er det mange av på Golsfjellet før de om høsten flyr tilbake til Afrika.

Snart venter raske utforbakker og du er plutselig ved krysset hvor veien til Storefjell møter deg. Du svinger til venstre og er klar for siste etappe av turen, som er opp bakkene til du er tilbake ved Kambegutu. Her kjenner du deg igjen fra du startet turen og svinger inn for siste stykket til du er tilbake ved Kamben. God tur!

Dette er rute E i kart som du får gratis/kjøpt på hotellene i området, eller kan laste ned her.

God tur!

Syklist på vei mot Turkuppmyre, Einarsetrunden Golsfjellet i Hallingdal. Fjellsykling, terrengsykling, familiesykling. Foto: Birgit Haugen
Oversiktskart for sommeropplevelser på Golsfjelelt. Vandring, Stolpejakt, Geocaching, Sykling, Fisking, Bading. Gol, Hallingdal, Valdres, Hemsedal.
Trykk her for å gå tilbake til oversikt over sykkelturene på Golsfjellet.

Del denne siden, velg delingsarena her: