Er du klar for en ny sykkelopplevelse? Off Road Valdres er ikke som andre sykkelritt der du følger en ferdig oppmerket trasè, nei her må du følge GPS-tracken slik at du finner de riktige stiene for å komme frem til mål. Eller rettere sagt tilbake til start, som også er mål – siden både start og mål er i Fagernes sentrum, mens selve rittet går på fjellet mellom Hallingdal og Valdres.

Offroad Valdres er et terrengsykkelritt med to distanser. Helvegs på 120 – 150 km og Halvegs på 70 – 85 km. Rittene arrangeres lørdag 7. august 2021. Løpet går mest mulig på stier, men det er også korte innslag av kjerreveier, grusveier og vanlige veier. Det er mulig å fullføre løpet med hardtail, men fulldemper er absolutt å anbefale.

Rittet er basert konseptet på ideer fra sykkelrittet Offroad Finnmark. Det har mange likheter med sykkelorientering, bortsett fra at syklistene må ta et bestemt spor. Syklistene er i lag (2-3 deltakere), og de sykler fra start til slutt ved hjelp av en GPS. Vi har også åpnet for noen få singelplasser de to siste årene. GPS-en viser bare start, noen sjekkpunkter og målstreken. Hvert team har med seg en GPS-tracker, som når som helst vil vise deres nøyaktige beliggenhet.

Deltakerne må ha et sett med utstyr i sekkene sine under løpet. Det er kun mulig å få forsyninger på de to hovedsjekkpunktene.

Programmet vil bli lagt ut nærmere løpsdato. Løypa helvegs vil ligge innenfor 120 – 160 km. Vi justerer lengden etter antatt tidsbruk, og ikke bare antall km.

Det er lagt opp til at de fleste syklister skal klare å gjennomføre rittet innenfor 12 timer. Vinnertiden vil trolig ligge på 7-8 timer. Deltakerne må følge normale trafikkregler, og på grunn av det vil det ikke være stengninger av veier for annen trafikk. Uaktsomhet vil føre til sanksjoner.

Halvegs-løypa vil ligge innenfor 65-85 km. De fleste syklister klarer det innen 6 timer. Vinnertiden vil trolig ligge på ca. 4 timer.

Sykler du el-sykkel? Fortvil ikke, nå er det også egen klasse for elsykling 🙂

Les mer om rittet her…