I år som i fjor arrangerer DNT Vestfold, i regi av lokallaget i Holmestrand, lavterskeltur til Oset høyfjellshotell og Golsfjellet i slutten av juni.

Allerede to uker etter at turen ble tilgjengelig på DNT sine nettsider var den fulltegnet. Turen er faktisk så populær at det per i dag er lang venteliste for å få delta, noe som i følge Birgit Sandin Vildalen (leder i DNT Holmestrand og Omegn) slettes ikke er vanskelig.

I følge Birgit er det stadig flere som ønsker tilrettelagte turer i relativt lett og ikke minst trygt terreng.

«Derfor er Golsfjellet et naturlig valg når vi skal arrangere såkalte lavterskelturer. På Golsfjellet opplever vi kanskje de beste skilta turstiene i hele landet, slik at våre gjester føler seg trygge selv om de kanskje ikke er så gode på dette med kart og kompass enda. Med så god skilting og tilrettelegging, blir det også lettere å lære seg kart og kompass – for gjør de feil, kan de jo bare sjekke skiltene langs stiene.»

Birgit fremhever også at det er mange av DNT sine medlemmer som foretrekker hotell. For selv om også de betjente turisthyttene leverer omtrent samme komfort som et høyfjellshotell, er det for mange av «nybegynnerne» innen fjellvandring som syns det er litt skummelt med turisthytter fulle av drevne friluftsfolk.

«Med gjestfriheten, maten og den unike beliggenheten til Oset Høyfjellshotell, er vi aldri i tvil om at våre gjester føler seg velkomne og blir fornøyde med turen» avslutter Birgit som virkelig ser frem til å ta med seg hele 25 glade vandrere på turer på Golsfjellet i sommer.

Les mer om turen her …