I løpet av koronaåret er det virkelig mange som har fått øynene opp for hvor godt det er å tilbringe mye tid her på Golsfjellet. Mange bruker hytta som hjemmekontor, og får på den måten kombinert hverdagslige gjøremål med friluftslivets gleder.

Så da er jo spørsmålet enkelt da. Siden det er så utrolig godt å være her på Golsfjellet, hvorfor ikke bare flytte hit? Mange kan jobbe stadig mer hjemmefra, andre kan starte egen bedrift – i tillegg er det en rekke ledige jobber i mange forskjellige bransjer rundt om i både Hallingdal og Valdres.

Mulighetene er altså mange, så hvorfor ikke benytte seg av dem? Livet er for kort til at ikke hver eneste dag skal nytes etter beste evne. Siden du alt har hytte her på Golsfjellet, syns du sannsynligvis at dette er det virkelige paradiset i livet ditt.

Gol kommune vedtok i april å legge til rette for bruksendring fra fritidsbolig til helårsbolig under visse vilkår. Det skal med andre ord bli enklere å bosette seg fast på hytta på Gol.

De aktuelle vilkårene er:

  • Hygienisk og tilstrekkelig tilgang til drikkevann
  • Tilgang til offentlig vann og avløp, eller dokumentert tilstrekkelig kapasitet på private anlegg
  • Vinterbrøyta vei, slik at alle nødetater har mulighet til å komme frem ved behov
  • De som søker må endre bostedsadresse i folkeregisteret og melde flytting til Gol

En bruksendring vil fremdeles være en dispensasjon, noe som innebærer at eiendommen ved salg på ny blir oppført som fritidsbolig.

I og med at dette er en del av kommuneplanens arealdel, skal den opp til annengangsvurdering til høsten. Vi venter spent på det endelige vedtaket, i håp om at enda flere av dere ønsker å bosette dere her på Golsfjellet.

Mens du venter på den endelige avgjørelsen fra kommunestyret i Gol, kan du alt nå begynne planleggingen av ditt nye drømmeliv ved å se på lenkene nedenfor:

Så nå er det bare opp til deg om du skal gjøre drømmen til virkelighet ved å flytte på hytta!

Velkommen til Golsfjellet du også:-).