Ta med sykkelen for baseferie på Golsfjellet. Her er boka med turene.

Etter å ha syklet et par somre på og med utgangspunkt Golsfjellet, var det ikke et snev av tvil. Golsfjellet er sammen med Stølsvidda i Valdres et perfekt fjellområde å legge sykkelferien. De to områdene henger sammen med sykkelvennlig kryssing i begge ender av Tisleifjorden. Når man kobler områdene, som det er gjort i boka, åpner det seg et skikkelig sykkeleldorado.

Opplevelsen er mange og varierte turer på fjellveier, av og til med stier som binder disse sammen til rundturer. Mjølkeveien går mellom Vinstra og Gol. Avstikkerne fra den er som skap for en sykkelferie på Golsfjellet.

Selvsagt måtte det bli ei bok når det er så fint.  Sykkelterrenget, dyrelivet, blomsterenger, det er vakkert på sommer – og høstdagene. Boka hadde et mål, å inspirere til å sykle nettopp her. Stølsvidda er Nord-Europas mest aktive stølsvidde og byr på et levende kulturlandskap og miljø, som er en skikkelig trivselsfaktor for syklistene.

Boka Mjølkevegen med avstikkere kom ut i første opplag i 2018. Vinteren 2021 ble den trykket i 6. opplag. Den selges landet rundt. Som en syklende sykkelbokforfatter, er det fint å se hvor mange som nå oppdager dette unike fjellområde for sykling og tar turene fra boka.

Det som er aller mest stas er å se hvor fornøyde syklistene som tråkker avgårde er. Her er det turer for alle aldre, ulike ambisjoner og alle typer sykler. Terrenget er både familievennlig og har nok utfordringer for de som  vil på krevende langturer.

En glad syklist skrev på sosiale medier; ”Alle bør sykle til bokhandelen å kjøpe denne boka”. Det er et godt tips om du vil ha inspirasjon til sykkelferien på Golsfjellet med turbeskrivelser, detaljerte kart med høydeprofiler og en smak av livet langs veien, som gjør det gøy å planlegge sykkelturen.

Fakta boka Mjølkevegen med avstikkere:

  • 15 sykkelturer Golsfjellet og Valdres
  • 120 sider sykkelinspirasjon
  • Rikt illustrert med bilder
  • Kart til hver tur med høydeprofiler
  • Selges hos hotellene på Golsfjellet, i flere butikker på Gol og på Turistkontoret (der du også kan kjøpe den via nett), komplett oversikt salgssteder http://levgodt.net/salgssteder/