Nærheten til naturen så vel som til glade hunder har vært en viktig brikke i en vanskelig og utfordrende epoke i Siri Elisabeth Holmelid liv.

Siri, som til daglig jobber i Oslo Politidistrikt, har alltid hatt et nært og tett forhold til hunder – blant annet gjennom sine 13 år som hundefører. Det var også gleden av hunder som gjorde at hun i 2018 kom i kontakt med hundekjørermiljøet da hun stilte opp som frivillig under Finmarksløpet – som en avreaksjon etter å ha mistet sin 12 år gamle datter i en ulykke i 2017.

I 2019, ett år etter å ha stilt opp som frivillig og bare to år etter å ha mistet sin egen kjære datter, deltok hun for første gang i Finmarksløpet med eget hundespann. Etter dette har fritiden handlet om hunder og hundekjøring, noe som har gitt henne styrke, mot, håp og ikke minst ny glede i sorgen.

Siris første tur med hundespann var faktisk på Golsfjellet i november 2018, bare fem måneder senere deltok hun i sitt første Finmarksløp.

Golsfjellet har hun fremdeles et nært og kjært forhold til, blant annet som instruktør og koordinator på de årlige kjørekursene for Oslo Politidistrikt på isbanen på Tisleifjorden.

Ikke nok med det, hun tilbyr nå hundekjøring med utgangpsunkt på Oset i vinter- og påskeferiene.

Vi på Golsfjellet heier på Siri og Vilje Husky – stå på Siri, du viser oss alle at det går an å reise seg etter vonde opplevelser.

Følg Vilje Husky på Facebook du også …