Det er selvsagt umulig å si, men en ting er sikkert; det tette samarbeidet mellom landbruk, grunneiere og reiseliv har helt klart formet det vi i dag kjenner som Golsfjellet. Et rekreasjonsområde med blant annet godt merka turstinett, et omfattende skiløypenett, alpinanlegg, god infrastruktur, gode serverings- og overnattingstilbud.

Slik situasjonen er med tanke på begrensede reisemuligheter i forbindelse med Covid-19-utbruddet, står reiselivsnæringen nå foran sine største utfordringer i nyere tid.

Omsetningen falt helt bort i perioden fra midten av mars til slutten av juni. Sommeren ble for de fleste av bedriftene på Golsfjellet riktignok en av tidenes beste, men det hjelper lite når høstmørket nå senker seg med en kraftig økning i smittespredningen og samtidig slukker lysene på hotellrommene.

Flere av bedriftene har midlertidig lukket inngangsdørene, men bestillingssystemene er fremdeles åpne. Du kan derfor bidra til å holde Golsfjellet levende ved å foreta noe av årets julegavehandel hos dem.

Bestill gavekort på en familiemiddag, et helgeopphold til noen du er glad i eller rett og slett en vaffel og kakao til deg selv.

Trykk her for å komme til oversikten over overnattings- og serveringssteder på Golsfjellet, slik at du alt nå kan sikre deg årets kanskje mest populære julegave.