Nå lurer du kanskje på hvorfor vi formidler historien om rallycrossføreren Eirik Hesla Berget. Jo det skal du få vite. Eirik er nemlig en av de få som med hånda på hjerte kan si at han er fra Golsfjellet, for han er yngstesønnen til Gudrun og Per Jørgen på Oset.

At Eirik nå kjører rallycross på et av de høyeste nivåene i Europa, var det få som trodde var mulig. Eirik er nemlig født med den sjeldne genfeilen hyperekplexi. En av en million mennesker har samme diagnose, men per nå er han den eneste i Norge registrert med den.

Kort fortalt betyr det at han kan skvette opp til 400 ganger så kraftig som oss andre, noe som har medført en rekke utfordringer i hverdagen. I barndommen kunne han stivne helt til, bare ved at f eks en gaffel falt i gulvet.

Historien om Eirik er en gripende og rørende historie om en ung mann som har møtt mye motstand, men aldri gitt opp drømmen om å få kjøre rallycross! Tidligere i sommer besøkte TV2-journalisten Malin Saue Johansen Eirik under trening på Fuglehaugen.

Les hele artikkelen på TV2.no, der du også kan se innslaget fra God Morgen Norge 28. september.