Da kommunelegen i Gol ga beskjed om at turbøkene på fjelltoppene måtte fjernes på grunn av koronaviruset, snudde reiselivsnæringen på Golsfjellet seg om på helen og fant løsningen hos DNT (Den Norske Turistforeningen). Mandag 22. juni inviterte Visit Golsfjellet SA til åpning av årets digitale løsning, samtidig som den analoge ble stengt!

”Både det å ha det som et mål å skrive seg inn i toppturbøkene, og ikke minst kunne se hvem andre som har vært der – er og har vært populært for både liten og stor i mange år” påpeker Arne Nbistad.

”Vi hadde et telefonmøte samme kveld, for vi var enige om å finne en løsning så fort som mulig. Vi har alltid gjestenes opplevelse i fokus, og så lenge mange av dem setter pris på å skrive seg inn i toppturbøkene ønsket vi å finne en smittefri løsning” skyter Martin Glimme inn fra sidelinja.

Sammen så de på ulike digitale løsninger, siden de fra før av har veldig god erfaring med både Stolpejakten og Geocaching. De kunne selvsagt utviklet en egen app for Golsfjellet, men ønsket primært å bruke en eksisterende løsning som de alt fra start av kunne være trygg på at fungerer slik den skal.

”Vi kom frem til at DNT sin SjekkUT-app var den beste løsningen på markedet, så vi ble veldig glade da Åshild Woie i Drammen DNT var positiv til å samarbeide med oss” sier Gudrun Hesla.

Nå er turbøkene fjerna og alle turkassene låst for i år. Samtidig ligger alle toppene inne i appen – slik at du gjestene likevel kan signere turboka, dele turen med eller uten selfie via sosiale medier og ikke minst finne enda flere turmål rundt om i hele landet.

Appen er helt gratis, og du trenger ikke å være medlem i DNT for å bruke den – men du må opprette en brukerprofil, noe som også er gratis.

Nå gleder turistvertene seg til å ønske gjestene velkommen tilbake til aktive og avslappende dager på Golsfjellet.

”Hvem vet, kanskje de kan videreutvikle appen til å bli DNT-SjekkOPP siden de alt har Fjelltreffen på nettsidene – for da kan jo vi arrangere singleturer til Golsfjellet for dem” humrer Martin Glimme avslutningsvis som et bevis på at han alltid ser etter nye løsninger og forretningsmuligheter.