Stølsgris på vei til sommerbeite.

Stølsgris på vei til sommerbeite.

Ja, du leste riktig. På Golsfjellet er det frittgående stølsgris som spiser seg opp på gress, røtter, blader og mye annet naturlig snacks. Søndag 14. juli ca kl 15.00 kommer grisene til fjells, og du kan være med på buføring fra Torget/Bakhovda (kryss 120 ved Lauvsjøen) til foten av Skjenhovda.

Buføring av stølsgris er en unik opplevelse som passer for hele familien. Jobben din blir å følge grisene frem til sommerbeite – slik at de kan nyte sommeren på Golsfjellet.  Møt opp ved kryss 120 (se gratiskartet) litt før kl 15.00 søndag 14. juli.

Aslak Botten til venstre, en hest til høyre.

Aslak Botten til venstre, en hest til høyre.

Det er Aslak Botten, en relativt ung bonde fra Gol, som driver gården sin med ekte kjærlighet for godt dyrehold. Han gir ikke bare dyra, både griser, kalver og kyr, god plass og godt stell i fjøset på gården sin – men han lar de også få være frie dyr på stølen hele sommeren.

Grisene får virkelig lov til å være griser hos Aslak. Hele sommeren får grisene lov til å rote i jorda, bade i søla og ikke minst sole seg – alt for at dyra skal ha det bra og maten vår skal bli så god som overhodet mulig.

Ikke nok med at Aslak er god mot dyra, han er god mot oss mennesker også. Vi kan nemlig kjøpe kjøtt fra både stølsgriser og stølskalver via nettsida www.fjellkot.no.

Tenk på dyras beste du også, kjøp lokalt kjøtt fra småskalaprodusentene du også.